Zamieszczone przez bishop
Podłączenie mp3 do starego radiokaseciaka
Zwiń
X
-
Podłączenie mp3 do starego radiokaseciaka
W szkodniku mam stary radiokaseciak Sony, podłączony do zmieniarki CD. Czy jest możliwość dokupienia do niego samego przedniego panelu z portem USB tak, aby można było podpiąć do niego pendrive lub (w najgorszym razie) przenośny odtwarzacz mp3?
Póki co korzystam z prowizorki jak na obrazku
do którego podpinam komórkę załadowaną mp3. Ale jakość dźwięku jest kiepska, tak, jakbym do gniazda słuchawkowego podłączył normalne głośniki. To nie jest wina głośników samochodowych, bo z radia, CD i kasety magnetofonowej (wygrzebałem jakąs starą) dźwięk jest dobry i czysty. Nie jest też wina komór,i, bo z każdą inną którą podpinałem przez jej port do słuchawek jest ten sam problem.
Czy zatem jest jakaś inna opcja uzyskania z mp3 dźwięku conajmniej dobrej jakości, oprócz zakupienia nowego kompletnego radioodtwarzacza? Nie jestem jakims zapalonym melomanem, ale jak każdy lubię mieć czysty dźwięk w aucie :-)Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
-
-
Zamieszczone przez WaśkaCzy zatem jest jakaś inna opcja uzyskania z mp3 dźwięku conajmniej dobrej jakości, oprócz zakupienia nowego kompletnego radioodtwarzacza?Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikZamieszczone przez WaśkaCzy zatem jest jakaś inna opcja uzyskania z mp3 dźwięku conajmniej dobrej jakości, oprócz zakupienia nowego kompletnego radioodtwarzacza?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Ja kiedyś w kaseciaku Alpine podłączyłem kabel z wtykiem Jack w tor radiowy AM, jak przełączałem radio na AM i podłączałem źródło do wtyku, to wtedy można było odtwarzać muzyczkę, nawet to dosyć dobrze grało. Zobacz może u ciebie też się da tak zrobić, dobry elektronik bez problemu to przerobi.
Komentarz
-
-
czyli w praktyce coś takiego, jak używany przeze mnie adapter MC->mp3? to nie rozwiąże problemu słabego sygnału na wejściu (przez gniazdo słuchawkowe komórki).
wstyd przyznac, ale ja nigdy nie korzystałem z przenosnego odtwarzacza mp3. da się z niego uzyskać sygnał na tyle mocny, żeby przez głośniki dźwięk był dobry? jesli tak, to powinno rozwiązać mój problem również przy użyciu kasety-adaptera.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Jak masz schemat radia i trochę pojęcia o tym to podłączyć na pewno się da.
Od przykład jak zrobić sobie USB w Gamma V Blaupunkta:
jak cieszyc sie MP3 z naszej kochanej Bety: 1. kupujemy transmiter FM z playerem MP3 za 23,99zl (nie krzyczec ze transmiter nie nadaje sie do niczego) np taki: http://picasaweb.google.de/lh/photo/2WXrjorrFtJcMjp3ZbHSyg?authkey=Gv1sRgCIHuvcjCqbTgNA&feat=directlink 2. rozbieramy go z obudowy do...
Sam nad tym myślę, ale jakoś boję się, że przy moich umiejętnościach lutowania coś niechcący połączę i spalę. :cry:W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Waśkaczyli w praktyce coś takiego, jak używany przeze mnie adapter MC->mp3? to nie rozwiąże problemu słabego sygnału na wejściu (przez gniazdo słuchawkowe komórki).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz